Nieuws & Persberichten

Evides Waterbedrijf maakt werk van biodiversiteit

Evides Waterbedrijf blijft stappen zetten in het duurzamer beheren van zijn terreinen. Met een nieuw maaiplan en de aanleg van bijenhotels op veertien locaties werkt het bedrijf sinds kort aan meer biodiversiteit. “Op zanderige bodems zie je nu al meer plantensoorten ontstaan.”


.
Evides Waterbedrijf maakt werk van biodiversiteit
Evides levert drinkwater aan de 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Zuidwest- Nederland. Al in 2010 behaalde het bedrijf het Certificaat Barometer Duurzaam Terreinbeheer Niveau Goud. Vorig jaar besloot Evides om ook haar grasvelden rondom de productielocaties op duurzamere wijze te gaan beheren.

Toename bijen en bloemen
“Begin dit jaar zijn we op al onze drinkwaterlocaties van start gegaan”, vertelt Jos van Wesel, terreincoördinator bij Evides. “Sinds een aantal maanden maaien we hier minder vaak. Graslanden krijgen hierdoor de kans zich te ontwikkelen tot bloemrijke velden. En dat zorgt ervoor dat de populatie bijen, vlinders en andere insecten gaat toenemen.”

Eerste resultaten
Vanaf augustus heeft Evides op veertien locaties bijenhotels geplaatst. Die zorgen ervoor dat de biodiversiteit nog een extra impuls krijgt. De eerste resultaten van de nieuwe werkwijzen zijn ondertussen al zichtbaar. “Op zanderige en dus voedselarme bodems zie je nu al meer plantensoorten ontstaan, zoals orchideeën, margrieten en klaprozen”, vertelt Van Wesel. “Bij voedselrijke bodems moeten we nog wat geduld hebben.”

Op zanderige en dus voedselarme bodems zie je nu al meer plantensoorten ontstaan
Terug naar overzicht